17. kesäkuuta 2018

Polaaripäivät - vaelluspäiväkirja Adelma, Lumi ja Vilja




Tiistai 12.6.2018, 1. päivä

Aamulla heräsimme lämpimästi Luosussa noin 7.30. Aikaisesta ajankohdasta huolimatta aamulla tuli kiire.

Aamupalan jälkeen jaettiin yhteiset tavarat ja tarkastettiin rinkat. Hetken säätämisen jälkeen istuimme bussiin ja huristimme Totovaaraan.

Otimme kuvat ryhmittäin ja teimme viimehetken säädöt. Sitten lähdimme matkaan. Löysimme nopeasti omat ryhmämme ja nousimme reipasta tahtia Aakenustunturin Vasalaelle ja tauon jälkeen alas Porokämpälle, jossa teimme ruokaa. Ilta sujui rauhallisesti paracord-ranneketta tehdessä ja iltapalaa syödessä.

Ensimmäisenä päivänä pakkaus oli hyvä ja huolellinen, mutta rinkka tuntui tottumattomaan selkään painavalta.

Keskiviikko 13.6.2018, 2. päivä

Heräsimme kahdeksalta lämpimästä teltasta. Söimme aamupalaksi pussipuuroa. Sen jälkeen purimme teltat ja pakkasimme rinkat. Sitten lähdimme kohti Aakenustunturia. Söimme siellä kanakeittoa, jossa oli nuudeleita. Sitten jatkoimme matkaa Pyhäjärven leiripaikalle. Aloimme pystyttämään telttoja ja sen jälkeen teimme jauhelihaa ja perunamuusia.

Päivällisen jälkeen meillä oli venyttely/jumppa, jota "johti" ensin Kati, mutta Lumi sai enemmän seuraajia, niin sitten Lumi "johti" sitä. Sitten vähän ajan päästä meillä oli iltapalana tortilloja ja jotkut joivat vielä kaakaota tai teetä. Sitten mentiin jo nukkumaan.


Torstai 14.6.2018, 3. päivä

Heräsimme jo kello 7.30, koska keskiviikkona oli aamulla ollut hidasta pakkaamista. Söimme aamupalaksi kiisseliä ja mysliä, oli hyvää. Pikaisen aamupalan jälkeen menimme pakkaamaan tavaroita. Kun kaikki olivat valmiita saimme karkit. Matkamme alkoi kohti Kotamajaa. Kotamajalle Pyhäjärveltä oli noin 7 km. Päästyämme perille näimme pidemmän matkan vaeltajia.

Noin kello 17.30 lähdimme Lainiotunturin huippua kohti. Mukaan tulivat kaikki muut paitsi kolme Karhua. Kello oli 20-20.30 kun olimme takaisin perillä. Laitoimme trangian kiehumaan ja aloimme tekemään risottoa. Jälkiruuaksi söimme risottoa. Letut olivat samalla iltapala.

Perjantain 15.6.2018, 4. päivä

Aamulla heräsimme jo 7.00 koska meidän piti olla Karilan Navettagallerialla jo kello 14.00. Matka oli 7 km. Olimme lounastauolla jo vähän yli kahdentoista aikaan. Söimme mama nuudeleita. Ruuan jälkeen saimme vaahtokarkit ja jatkoimme matkaa, jota oli enää 0,5 km. Bussi oli jo saapunut, joten laitoimme kamat bussiin ja lähdimme takaisin Luosuun.




- Adelma, Lumi ja Vilja