25. helmikuuta 2017

Retkeilyä kämpällä johtaja-style

Kasu-johtajiston kämppäretki, 21.-22.1.2017 Valkijärvellä

Avanto jäi Valkijärvelle lopputalveksi.
Lauantaiaamupäivällä lähdettiin kirkolta tila-autolla, sillä tavaraa oli paljon. Kämpälle saavuttuamme ahkeroitiin tyylikkäin avanto ever työkaluna uusi mahtava tuttavuus, jäätuura, jonka nimi opittiin kyllä vasta myöhemmin. Pilkottiin puita ja kannettiin vettä saunaan. Tuli nälkä, ja tehtiin lounaaksi hyvää itämaistyylistä nuudeli-kasviskeittoa kokeilevalla reseptillä.Suollakin käytiin.
Kello kahden maissa laitettiin lumikengät jalkaan ja lähdettiin pienelle retkelle. Ilma oli tosi hyvä, kirkas, hieman aurinkoinen ja sopivasti pakkasta muttei kylmä. Ihailtiin kauniita maisemia suolla ja tepasteltiin lumikengillä kanervikon ja puiden yli, rinnettä ylös, kunnes päädyttiin Vitavuoren päälle, joka kämpän päiväkirjasta päätellen on ilmeisen muodikas retkeilykohde nykyään(kin). Mäen päällä pidettiin tauko, juotiin tosi hyvää kaakaota lämpimänä termarista ja syötiin kanelipullaa, namnam. Oli kauniit maisemat ja ilta-aurinko. 


Vitavuoren huiputtajat ansaitulla kaakaolla.

Paluumatkalla ihailtiin vielä ilta-auringon värittämiä maisemia.

Iltaisin kämpällä on tunnelmaa.
Illalla tehtiin ruuaksi hamppareita, ja niistä tuli kanssa tosi hyviä. Oli itse tehdyt pihvit, pekonia, kasviksia yms. Sitten alettiin lämmittää saunaa. Jälkkäriohjelmassa meillä oli suklaa-tasting, jonka voittajaksi monien superhyvien joukosta valikoitui kuitenkin tutun perinteinen, aina hyvä Fazerin Red berries -maitosuklaa. Lueskeltiin myös Partio-lehtiä. Mentiin saunaan, ja siellä huollettiin ihojamme kuorintavoitein ja naamioin, mikä oli mukavan rentouttavaa. Sen jälkeen oltiinkin jo aika väsyneitä ja univalmiita. Sai nukahtaa sopivan lämpöiseen kämppään, ja olikin kyllä mahtavat unet.

Herättiin yhdeksän maissa ja taas tehtiin varsin herkulliset ruoat. Brunsseiltiin siinä hetken aikaa. Suunniteltiin ja ideoitiin tulevia tekemisiä. Tiskattiin, siivottiin, ja odoteltiin, kunnes paluukyyti saapui paikalle. Tavarat olivat kummasti vähentyneet... 

Meillä oli oikein mukava retki Valkijärvellä, tulkaahan muutkin johtajat ensi kerralla mukaan!

Mukana olleet johtajat paljastivat myös omat lempisuklaansa.
*Hienot näköispotretit piirsi Ida.*

- Laura ja Heidi