26. helmikuuta 2017

Partion juurilla

Muistelemispäivä 22.2.

Muistelemispäivää (engl. Thinking Day) vietetään joka vuosi 22.2, jolloin on partioliikkeen perustajan lordi Baden-Powellin ja tämän vaimon, partiotyttöjen ylijohtajan, lady Olaven yhteinen syntymäpäivä. Muistelemispäivän perinne on jatkunut vuodesta 1926. Päivänä juhlitaan partioystävyyttä, lisätään tietoisuutta maailman epäoikeudenmukaisuudesta ja kerätään varoja köyhempien maiden partiotoimintaa varten. Partiotyttöjen maailmanjärjestöllä, WAGGGS:illa, on tätä tarkoitusta varten luotu oma kehitysyhteistyörahastonsa, Muistelemispäivärahasto eli Thinking Day Fund, jonka varoilla edistetään partiotyötä kaikkailla maailmassa muun muassa rahoittamalla kehitysmaiden johtajakoulutusta, julkaisemalla koulutusmateriaaleja ja tukemalla vastaperustettuja partiojärjestöjä.

Muistelemispäivällä on joka vuosi oma teemansa, jonka pohjalta WAGGGS julkaisee aktiviteettipaketin. Tämän vuoden teemana oli 'kasvu':  kasvattaa Muistelemispäivän juhlintaa, ja kutsua useampia nuoria ympäri maailmaa kokemaan, millaista partiolaisena oleminen on!

Näitä muistelemispäiväaktiviteetteja suoritettiin tällä viikolla ryhmissä!

Perhoset miettivät millainen partiolainen on ja mitä ominaisuuksia partiolaisella on: partiolainen on kaikkien kaveri ja pitää maapallosta.

Leppäkerttujen mietteitä samasta aiheesta: partiolainen on rohkea, reipas ja kaikkien kaveri.

Kurjet käyttivät luovuttaan ja harjoittelivat yhteistyötaitoja viltin kanssa.

Joutsenet harjoittelivat partiosanastoa ja tervehdyksiä eri kielillä. Lisäksi he pähkäilivät, miten saada kaikki koskematta narun yli selviytyäkseen yhteistyöaktiviteetista. 
-Heidi + kokousterkut Minnalta, Sirpalta ja Lauralta

Kuvat: Minna Pihlajamäki, Sirpa Jern, Laura Hämäläinen