22. syyskuuta 2018

Kurkien päiväretki ”Mennään metsään” 22.9.2018 Kintulammella


Lähdimme retkelle omilla kyydeillämme Kalevan kirkolta yhdeksän aikaan. Pakkasimme yhteiset tavarat reppuihin ja lähdimme matkaan. Kun saavuimme Kintulammille, tutkimme ensimmäisenä opastauluja sekä karttoja, jotta osasimme lähteä oikeaan suuntaan. Kävelymatkalle oli myös ohjelmaa, kun seikkailijoiden tehtävänä oli bongata metsän eläimiä sekä kasveja, sillä tarkoituksenamme oli suorittaa metsä–taitomerkkiä.






Kävelimme kohti Kaukaloistenkalliota. Puolessa välissä matkaa kävimme Kirkkokivellä ja keskustelimme siitä, mikä on sopiva paikka teltalle ja mikä ei. Keskustelimme lisäksi siitä, miten luonnonsuojelualueella kuuluu käyttäytyä. Saavuttuamme Kaukaloistenkalliolle pelasimme aliasta, joka liittyi metsäisiin tuotteisiin, esimerkiksi kartonkiin ja pahviin. Sen jälkeen seikkailijat yhdistivät puulajin sekä siihen sopivan tekstin.



Tämän jälkeen seikkailijat oppivat tunnistamaan puulajin halosta. Lisäksi seikkailijat oppivat sen, mikä puulaji on paras polttopuuna.Sitten ryhdyimme tekemään nuotiota. Seikkailijat harjoittelivat kirveen ja puukon käyttöä. Lisäksiseikkailijat oppivat sen, että tulta pitää kunnioittaa sekä vahtia, jotta se pysyy yllä. Nuotio oli aika vaikeasaada syttymään kovan tuulen vuoksi, mutta kovan työn tuloksena saimme sen syttymään. 




Nuotiolla valmistimme ruoan, joka oli täytettyjä paprikoita, makkaroita ja suklaabanaaneja. Syömisen ohessa seikkailijat esittivät toisilleen pantomiimina metsäisiä ammatteja. Kaukaloistenkallion laavulla oli myös muitakin retkeilijöitä. Erityisen hauskaa seikkailijoiden mielestä oli rapsutella koiraa, jonka nimi oli Reino. Rapsuttelujen jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme takaisin päin.

Pysähdyimme puolivälissä matkaa keskustelemaan metsän kiertokulusta. Lisäksi leikimme peliä, josta opimme jokamiehenoikeuksista. Sitten jatkoimme matkaa kohti parkkipaikkaa. Jaoimme taitomerkit ja lähdimme kohti kotia.




-Linnea