7. lokakuuta 2018

Kaisikko-seikkailijakisat


 Nokialla 6.10.2018


Lähdimme kirkolta klo 8.00 kohti Nokian Harjuniityn koulua, jossa ilmoittauduimme kisoihin. 




Ensimmäinen rasti oli nikkarointi. Tehtävänä oli nikkaroida Vellamon laatikko. Laatikko onnistui ihan hyvin, vaikka pohja jäikin laatikosta puuttumaan. Alkuun meni aika paljon aikaa, mutta lopussa saatiin kuitenkin hyvä loppukiri. Seuraavalla rastilla saimme muovikalan, joka oli vedessä muovipussissa. Kala tuli kuljettaa koko kisan maaliin asti. Nimesimme kalan Peteksi. Kolmantena oli ongintarasti. Tehtävänä oli onkia kalojen kuvia ja tunnistaa ne. Tunnistimme kalat hienosti ja tuloksemme tällä rastilla olikin parhaimpien joukossa. Seuraavalla rastilla piti valita tavaroita, jotka tulee ottaa mukaan vesille, mm. pelastusliivit ja airot.





Pidimme evästauon, jonka jälkeen matka jatkui. Seuraavaksi tehtävänä oli arvioida liikennemerkkien etäisyyksiä. Suunnistusrastilla tuli etsiä rastit ja tunnistaa solmut. Tehtävä oli melko vaikea, mutta kaikki rastit kuitenkin löytyivät. Seuraavaksi oli askartelu, jossa piti punoa verkkoa, veistää puuvene ja ommella huovasta tehty kala. Tehtävä oli haastava ja aikaa vain puoli tuntia.




Ruokarastilla tuli valmistaa kasviscrepejä, mutta lätty jäi vähän raa’aksi ja tuotos näytti enemmän puurolta. Kasvistäyte oli kuitenkin hyvää. Ruuan jälkeen vuorossa oli ensiapurasti. Rastilla tuli antaa ensiapua nilkan nyrjäyttäneelle ja haavan saaneelle potilaalle. Seuraavalla rastilla mitattiin osumistarkkuutta, kun heittoköysi piti saada osumaan kahden tolpan väliin. Tehtävä oli kiva, mutta vaikea.Viimeisellä rastilla kerrattiin merimerkit, jonka jälkeen maassa olevat merimerkit tuli kiertää oikeilta puolilta.




Pete-kala saatiin turvallisesti muun joukkueen kanssa maaliin. Kisoissa oli mukavaa ja parhaat rastit olivat ruokarasti, heittoköysi ja merimerkit.




-Kurjet