8. lokakuuta 2017

Metsä vahvistaa – Voimaannu luonnossa!

Kasukka ”vj-kurssit” 12.8.2017 Kangasalla

Neljä Kasukka-johtajaa ja partiotyöntekijämme lähtivät voimaantumaan luonnossa. Suuntasimme Haralan harjulle ja kiipesimme näköalatorniin ihastelemaan maisemia. Kaunista maisemaa katsellessamme nautimme mocktailit. Paikallista maisemaa ja luonnon kauneutta katselimme myös Valokuvaaja-leikin yhteydessä. Muutama geokätkökin etsittiin ennen, kuin asetuttiin nauttimaan piknik-lounasta luonnon helmassa.


Päivän ohjelma jatkui pienellä palvelutehtävällä Valkijärvellä. Puhtaat matot ovat myös takaisin kämpän lattialla.

Auto kohti Saarijärveä ja voimaantujat kohti seuraavia aktiviteetteja. Matkalla parkkipaikalta kämpälle keräsimme mustikoita, puna-apiloita ja koivunlehtiä. Ensimmäiseksi keitimme nuotiokahvit ja paistoimme kaltiaisia. Samalla valmistimme luonnon antimista kasvonaamiot ja jalkakylpysuolaa. Mittasimme osallistujien verenpaineenkin.

Asetuimme pareittain riippumattoihin makoilemaan. Haistelimme, maistelimme ja tunnustelimme yrttejä. Perillan raikas ja jopa hedelmäinen maku jäi tunnistamatta, johtunee varmastikin siitä, että on varsin uusi yrtti Suomessa. Seuraavaksi pääsimme testaamaan heittokättämme frisbee-golfin parissa. Kukaan ei onnistunut heittämään kiekkoa järveen, mutta puita yritettiin kaataa senkin edestä.

Saunan lämmettyä siirryimme saunaan joogaamaan ja kaunistautumaan luonnonkosmetiikalla. Puhtaina ja rentoutuneina nautimme herkullista päivällistä. Loimulohi lisukkeineen maistui ja köyhät ritarit mustikoiden ja kermavaahdon kera kruunasi olotilan.

Laitoimme tavarat paikoilleen ja suuntasimme kotiin metsän vahvistamina.


- Minna ja Sirpa