18. heinäkuuta 2016

Tervetuloa partioseikkailuun!

Eskarikampanja 25.5.2016

Suuntatytöt ja Karhut olivat yhteistyössä toteuttamassa Tervetuloa partioseikkailuun -materiaalipakettia Sammon päiväkodin eskariryhmässä. Muokkasimme partioseikkailun keston pidennetyksi laumaillaksi. Aluksi kerroimme eskarilaisille keitä olemme ja miksi olemme tulleet päiväkotiin vierailulle.

”Laumailtamme” alkoi Suuntatytöille tutuilla alkumenoilla eli laulamalla Reilut pennut sudenpennut -laulun ja ottamalla hymyä sienipallista. Yritimme opetella ryhmäläisten nimiä tutustumisleikillä, mutta 18 uutta nimeä ei ihan heti jäänyt mieleen. Eskarilaisten energiaa purimme matoäiti ja lapset -juoksuleikillä: päiväkodin pihaan oli laitettu parisataa matolasta eli villalangan pätkää, joita lapset etsivät.

Pörriäisten askartelua.
Seuraavaksi askartelimme pörriäiset. Askartelumateriaalit oli valmisteltu melko pitkälle ja pian jokaisella oli oma pörriäinen. Ryhmissä saimme miettiä, millainen olisi täydellinen eskaripäivä. Ryhmä esitteli kaikille muille, millainen heidän täydellinen päivänsä olisi. Tästä oli hyvä jatkaa avaruusolio-leikillä eli johtaja kertoi aina, kuinka monella raajalla avaruusolio seisoo.

Eskarilaiset salakirjoituspuuhissa.
Tutustuimme myös perinteisiin maamerkkeihin. Eskareille oli tehty maamerkkirata, ja reitin lopussa aarrearkusta jokainen löysi kynttilän pätkän. Kynttilällä ja vesiväreillä teimme salakirjoitusta. Reippaille lapsille sopi tähän väliin pikaruokala-leikki. Leikkiä olisi haluttu vielä jatkaa, mutta siirryimme ohjelmassa Kimin tarinaan ja Kimin kokeeseen. Kimin kokeeseen kuuluivat tällä kertaa partiopaidan merkit. Merkit herättivät kiinnostusta ja ihastusta. ”Laumailtamme” lopuksi pidimme iltapiiriin loruineen.

Merkkien jakoa "laumaillan" päätteeksi.Vierailustamme lapsille jäi muistoksi Eskarilaisen taitokortti, johon oli liimattu tarrat paikoilleen, sekä Parasta partioainesta -merkki. Oli kiva päivä! Toivottavasti tämä tuo uusia sudenpentuja syksyllä mukaan toimintaamme.

- Minna

Kuvat: Minna Pihlajamäki, Grafiikka: Hämeen partiolaiset