18. heinäkuuta 2016

Reissu Lahteen : piirin keväinen partioparaati 2016

Reissu 2016 - Hämeen Partiopiirin paraati 15.5.2016 Lahdessa

Sateisena sunnuntaiaamuna joukko virallisiin pukeutuneita kasuja ja karhuja kokoontui Kalevan kirkolle. Bussiin noustuaan kostea paraativäki kuoriutui sadevaatteistaan ja matka kohti Lahtea alkoi. Hämeen Partiopiirin kevätparaati järjestettiin tänä vuonna Lahdessa, tuossa räpin ja mäkihypyn luvatussa kaupungissa. 

Saavuimme paikalle täsmällisesti viimeisten joukossa, joten kokoontumispaikalla Lahden teatterin torilla oli jo kova paraatikuhina päällä ja lippukuntien muodostama letka oli kymmenien metrien pituinen. Onneksemme sade oli lakannut matkan aikana ja Lahdessa meitä oli vastassa auringonpaiste. Lisäksi mieliä piristi kummasti päivän ensimmäinen evästauko.

Karhu-osallistujien vähyyden vuoksi marssimme tällä kertaa karhujen kanssa rinta rinnan. Matkalla olimme harjoitelleet jo paraatikuviot kuntoon, joten paikan päällä katsottiin enää viralliset ja rivistöt edustuskuntoon. Muodostelman kärjessä oli kovasti mielipide-eroja siitä, kuinka se baretti nyt oikeaoppisesti kuuluu päähän asettaa, mutta lopulta kaikkien kukkien annettiin kukkia vaan. Paraatin liikkeelle lähtö viimein hiljensi joukomme, kun lähdimme jännittyneinä matkaan poliisisaattueessa paraatiletkan peränpitäjinä.

Valmiina paraatiin!
Paraatireitti kulki Saimaankatua ja Aleksanterinkatua pitkin Lahden kauppatorille. Paraatin otti vastaan Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm reitti loppuvaiheessa. Paraatin aikana Lahden kaduilla raikui myös Kasu-huuto - partioviikon tapahtuman huutoharjoitukset olivat siis todella tehneet tehtävänsä! Kesän suurleirin kunniaksi paraatin teemana oli "roihumaisuus", joten teeman hengessä nähtiin paljon liekkejä ja huiskuja Roihun väreissä. 

Suuntatytöt ja Karhut marssivat tänä vuonna rinta rinnan.

Paraatijuhlaan kokoonnuttiin Lahden torille.
Räppipojut saivat partiolaiset jammailemaan.
Kasukka-muodostelman saavuttua viimeisinä paikalle paraatijuhlassa Lahden kauppatorilla vietettiin yhteistä iltapäivänuotiota, johon kuului niin yhteislaulua, leikkiä kuin perinteistä ansiomerkkien ja erilaisten palkintojen jakoa. Kasujen suureksi yllätykseksi kahdesta johtajasta, seikkailijasta ja karhunpojista koostuva Karhu-ryhmä voitti marssikilpailun kolmannen sijan poikalippukuntien sarjassa. Iltapäivänuotio syttyi lopulta todelliseen roihuun paikallisen räppiduo Ideaali ja Jay Whon astuessa lavalle. Jammailu sopi täydellisesti aurinkoiseen kevätpäivään. 

Paraatijuhlan päätyttyä siirryimme vanhan linja-autoaseman lähistölle piknikille. Yllättäen team Pihlajamäkeä sai tällä kertaa odotella, ennen kuin linja-auton nokka viimein kääntyi kohti Tamperetta ja sadetta.

Paraatissa oli marssimassa 19 kasua. Marssipalkinto ei tällä kertaa osunut kohdalle, mutta jatketaan samaan malliin, niin kyllä se sieltä taas tulee. Kiitos kaikille osallistujille! Ja onnea Karhuille!

- Heidi
Kuvat: Heidi ja Risto Penttinen