18. heinäkuuta 2016

Pyöräillen Kaukajärvellä

Lippukunnan pyöräretki 21.5.2016

Kalevan Suuntatyttöjen keväisenä tapahtumana toukokuussa oli koko lippukunnan yhteinen pyöräretki. Suunnitelmana oli polkea kirkolta Kaukajärven ympäri takaisin kirkolle. Kaukajärven maisemareitin pituus on 13 kilometriä ja matkat paikan päälle, joten pyöräilymatkaa kertyi yhteensä 25 kilometriä. Päivän aikana tutustuttiin geokätköilyn maailmaan, havainnoida lintuja ja niiden pesintää, valmistaa lounas ja kastaa talviturkki Kaukajärvessä.

Pyöräilijät kyymetsällä.
Kauniina toukokuisena lauantaiaamuna tapasimme kirkolla kello kymmenen. Hetken aikaa pohdimme miten saamme retkilounaan ja retkikeittimet mukanamme pyörämatkalle. Päätimme turvautua huoltoautoon.  Polkupyörät kunnostettuina ja pyöränrenkaat täyteen ilmaa pumpattuina lähdimme innokkaasti matkaan.

Pyöräilimme jonossa kohti Kaukajärven Mäkkäriä ja ”Pikaruokaa”-geokätköä. Kätkö löytyi helposti ja siitä innostuneina suuntasimme kohti seuraavia kätköjä: ”Peikon pesä”, ”Rantapolku”, ”Lehtokorte”, ”Exercise”, ”Kisapirtin kisakynä” ja ”Liutunranta”. Maisemareitillä oli mäkistä hiekkatietä, kauniita pylväskatajia ja onneksemme näimme vain yhden kyykäärmeen. Lintujen pesinnän merkkejä ehdimme myös bongaamaan pyörän satulasta. Lintu kantoi pesämateriaalia, esimerkiksi oksia, ja varoitteli pesästään. Joku oli huomannut hautovan linnun. Kisapirtiltä laskettelimme vauhdilla alamäkeä melkein Liutunrantaan asti. Siellä valmistimme retkikeittimellä pussipastaa ja raparperikiisseliä. Päiväkahviakin olisi kaivattu. Rohkeimmat kävivät uimassa. Päivä oli lämmin ja kaunis, mutta vesi oli vielä melko viileää.

Geokätköllä.

Sudenpennut lounastauolla.
Seikkailijat lounastauolla.
Kotimatkalla Kaukajärveltä kohti kirkkoa ostimme vielä jäätelöt. Jäätelön syöminen ulkona on ihan must-puuhaa! Kirkolla olimme vähän aikataulusta jäljessä eli varttia yli neljä. Kiitoksia osallistujille mukavasta päivästä!
- Minna


Kuvat: Minna Pihlajamäki