16. heinäkuuta 2018

Kasukka-melonta Saarikylillä 15.7.2018

Sunnuntai-aamuna meitä kokoontui viisi kasua ja kolme karhua Kalevan kirkolle, josta matka jatkui autoilla kohti Kangasalan Saarikyliä. Perillä jakaannuimme melontaryhmiin ja kertasimme melonnan saloja. "Vettä lapataan joko kanootin alle tai sen alta pois", kuten Juhis asian ilmaisi.

Päätimme kiertää Saarikylät myötäpäivää, joten lähdimme kohti etelää. Aurinko helotti kirkkaalta taivalta ja onneksi sentään pieni tulenvire helpotti melomista. Pidimme keskellä järveä pienen eväshetken ja söimme välipalakeksejä.

Alun perin luonaspaikaksi suunniteltu paikka osoittautui heinikoksi, mutta onneksi läheltä löytyi kuitenkin sopiva paikka ja rantauduimme. Lounasrisotot porisivat trangoissa ja samalla oli aikaa jutustella mukavia ja ihailla maisemia ja lähietäisyydellä uiskennellutta joutsenta.

Lounastauon jälkeen pääsimme melomaan vähän isommalle selälle ja tulenvire painoi kanotteja. Melaa saikin heiluttaa vähän tiheämmin kuin aamupäivällä. Perillä lähtöpaikassa olimme tosin puolitoista tuntia myöhemmin, kuin olimme ajatelleet.

- Iiri