27. joulukuuta 2017

Kurjet-joukkueen retki

Yhdessä metsään, Suomi 100 13.-15.10.2017 Valkijärvellä


Kuvassa maisemaa Vitavuorelta.
Kurjet seikkailijajoukkueen kämppäretki oli 13.-15.10. 2017 ja teemana oli luonnossa liikkuminen. Lisäksi suoritimme luonnontuntija-taitomerkin.


Perjantai 13.10.

Perjantai-iltana paistoimme lettuja ja vaahtokarkkeja. 
Saavuimme myöhään illalla kämpälle omilla kyydeillä. Veimme rinkat sisälle ja palattiin takaisin hakemaan muuta tavaraa. Sitten söimme iltapalaksi leipää ja karjalanpiirakoita. 

Jälkiruokaa teimme ulkona nuotiolla (lettuja ja vaahtokarkkia). Sitten teimme iltatoimet. Asetuimme taloksi ja kuuntelimme iltasadun. Sitten nukahdimme.

Lauantai 14.10.

Vitavuorella teimme härkisooppaheijaa.
Heräsimme klo.8.00. Kävimme pesemässä hampaat ja vessassa. Söimme aamupalaksi pussipuuroa ja leipää. Tutustuimme sieniin ja teimme hienon julisteen. Sen jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme Vitavuorelle. Vitavuorella valmistimme trangialla härkisooppaheijaa. Kylmissämme vaelsimme takaisin Valkijärvelle, jossa joimme kaakaota.

Päivämehun jälkeen tutustuimme Johannan johdolla kivilajeihin. Sitten pelasimme Lauran kanssa marja-aiheista muistipeliä. Sen jälkeen me lapset leikimme vapaa-ajalla peiliä.
Laura veti meille taas tietovisailua tällä kertaa kukista ja kasveista. Meidän piti yhdistää teksti oikeaan kuvaan. Eikä ohjelma loppunut siihenkään. Kun olimme taas hulinoineet kerrossängyissä, oli aika puhua sienistä ja hyönteisistä.

Linnea lähetti yksi kerrallaan taskulampun kanssa pimeään metsään. Siellä oli kysymyksiä 1-8. Radan suunnan näyttivät puuhun ripustetut heijastimet. He, jotka eivät olleet kiertämässä rasteja, pysyivät turvallisesti sisällä ja tekivät hyönteisistä taulukkoa. Siitäkin tuli hieno. Sen jälkeen jatkoimmemarjojen tunnistamista, tällä kertaa maun perusteella. Sokkona maistelimme marjoja, jotka olivat hyviä. Maistelimme esimerkiksi puolukkaa, vadelmaa, mustikkaa, mustaherukkaa ja tyrnimarjaa. Sitten söimme tortillaa iltapalaksi. Teimme iltatoimet. Salla, Ottilia ja Hannah menivät Lauran kanssa erätoveriin nukkumaan (siis ulos). Loput jäivät sisälle. Linnea lähetti yksi kerrallaan taskulampun kanssa pimeään metsään. Siellä oli kysymyksiä 1-8. Radan suunnan näyttivät puuhun ripustetut heijastimet. He, jotka eivät olleet kiertämässä rasteja, pysyivät turvallisesti sisällä ja tekivät hyönteisistä taulukkoa. Siitäkin tuli hieno. Sen jälkeen jatkoimmemarjojen tunnistamista, tällä kertaa maun perusteella. Sokkona maistelimme marjoja, jotka olivat hyviä. Maistelimme esimerkiksi puolukkaa, vadelmaa, mustikkaa, mustaherukkaa ja tyrnimarjaa. Sitten söimme tortillaa iltapalaksi. Teimme iltatoimet. Salla, Ottilia ja Hannah menivät Lauran kanssa erätoveriin nukkumaan (siis ulos). Loput jäivät sisälle.


Teimme kololle julisteen sienistä ja hyönteisistä.Tutustuimme erilaisiin kivilajeihin sekä siihen, miten ja missä ne syntyvät.


Lauantain ja sunnuntain välisen yön osa nukkui erätoverissa, joka rakennetaan kolmen tukipuun väliin. Vaikka yö olikin kylmä, seikkailijat ja Laura olivat pukeutuneet hyvin. Ohessa Sallan piirtämä kuva, joka löytyy myös joukkueemme päiväkirjasta.

Sunnuntai 15.10.

Aamulla aamutoimien jälkeen alkoi kova pakkaaminen. Aamupalaksi oli brunssinomaiseen tyyliin mysliä jogurtin kera. Kun olimme pakanneet, lähdimme purkamaan erätoveria. Sen jälkeen kirjoitimme Valkijärven kämpän kirjaan suunnilleen tämän saman tekstin. Putsasimme matot ja sitten olikin aika lähteä. Saimme vielä taitomerkit (luonnontuntija). Lähdimme kotiin.

- Kurjet