22. huhtikuuta 2017

Tervemenoa

Joutsenten-siirtymäretki ”Tervemenoa” 31.3.-1.4.2017

Joutsenet ja heidän tulevat tarpojavartionjohtajat tapasivat Kalevan kirkolla perjantaina kello 18.00. Aluksi kävimme läpi tarpojien symboliikkaa ja leikimme tutustumisleikkejä. Tarpojien partioihanteet oli kirjoitettu salakirjoituksella jotka piti ratkaista. Tuttujen seikkailijoiden ihanteiden lisäksi tarpojissa tulee yksi uusi ihanne lisää, rakentaa ystävyyttä yli rajojen. Sisällä kisailimme vielä suklaansyönnissä ja leikimme Ninjaa.

Illan edetessä lähdimme radalle, jolla tutustuttiin tarpojaohjelman sisältöön. Tammelan koulun pihaan oli tehty selviytymisrata, missä selviytymis-tarpon nimen mukaisesti yritimme selviytyä pyörien ja kierien pitkin koulun pihaa. Palkinnoksi saimme herkullista Tarpojajuomaa. Juoman sisällöstä ei olla vieläkään ihan varmoja. Seuraava pysähdys oli Ilvespuistossa, missä teimme taidetta ihmispatsaiden muodossa luovuus-tarpon nimissä. Puistossa tarpojat pitivät iltahiljentymisen. Kävelimme takaisin kirkolle ja kävimme leiri-tarpon pariin. Teimme A-pukin laudoista ja köytökset olivat liiankin siistejä. Viimeisenä tarppona oli yhteiskunta-tarppo. Menimme ylös kirkon torniin, missä mietimme omaa asemaamme yhteiskunnassa.


Ilta jatkui valokuvavinkin perusteella kohti yöpymäpaikkaa. Yöpymisvarusteet oli jo siirretty kohteeseen, joten ei kun reippaasti kohti perjantai-illan maalia. Perillä nautimme tunnelmallisessa kynttilän valossa pizzaa. Täytteitä oli melko runsaasti. Ennen nukkumaan menoa muistelimme sampojen kanssa menneitä partiokokemuksia ja askartelimme vielä seikkailijaikäkauden partiopolun. Herkuttelimme vielä illan päätteeksi italialaisella jäätelöllä.

Lauantaiaamuna heräsimme siskonpedistä hyvin väsyneinä. Päivän aikana suoritimme Kielentaitaja-taitomerkin eli tutustuimme monipuolisesti italian kieleen ja Italiaan maana ja kulttuurina. Opettelimme arkisanastoa italian kielellä, kuten myös missä päin maapalloa on italiankielistä väestöä. Partiosanastoa harjoittelimme italiaksi pelaamalla muistipeliä. Ensin piti käydä sanastoa moneen kertaan läpi. Arvaukset tulitikuista, partiohuivista ja rinkasta ei meinannut oikein osua oikeaan. Italiaan maana tutustuimme käymällä kirjastossa ja etsimällä yleistietoa Italiasta. Italialaisen musiikin valovoimaisia tähtiä arvostelimme levyraadissa. Vivaldin Neljä vuoden aikaa keräsi suurimman pistemäärän. Ihme kyllä Luciano Pavarotti ei ollut kaikkien suosiossa. Omaa musikaalisuuttamme koettelimme italialaisen lastenlaulun parissa. Le Ciotolinen trallatus jäi varmasti ikuisiksi ajoiksi kaikkien mieleen. Numeroita italiaksi opettelimme erilaisten leikkien avulla. Mukavan päivän kruunasi italialainen ruokakulttuuri joka on monille tuttu ja mieluinen eli pizzaa, spagettia ja jäätelöä.
- Ciao!
- Ciao ciao!
- Un gelato al limone, per favore.
- Prego.
- Grazie!

Jos puhuttu italian kieli ei vielä jäänyt kaikkien mieleen, niin osaamme italiaa ainakin käsin puhuen.
Arrivederci!

                                                                                                                                                                              Joutsenet