23. tammikuuta 2016

Roihu-vuosi on nyt täällä!

Vuoden 2016 vaihteessa käynnistyi todellinen partiovuosi, joka huipentuu kesällä järjestettävään 7. Finnjamboree Roihuun. Roihu näkyy Kalevan Suuntatytöissä jo tulevana keväänä, kun osallistumme ennen leiriä ikäkausittain järjestettäviin kipinöihin. Kevään aikana Kasut valmistautuvat leiriin erilaisten ennakkoaktiviteettien myötä, ja samalla Kasukka-leirilippukunnan johtajat järjestelevät leirille lähtöä.

Roihu-huuma ei onneksi kosketa pelkästään vanhimpia ikäkausia, sillä kesällä sudenpennuille ja seikkailijoille järjestetään Kasukka-yhteistyönä oma Roihu-kesäleiri. Roihuilua on nuoremmille luvassa 9.-12.6 Kalevan Karhujen leirialueella Saarijärvellä. Leiriin sovelletaan virallista join in -ohjelmaa, joka takaa suurleirielämyksen myös sudenpennuille ja seikkailijoille.

Kesän päätapahtuma Roihu-suurleiri kokoaa 20.-28.7 Evolle yli 10 000 partiolaista Suomesta ja ulkomailta. Leirin rakennustalkoot aloitetaan jo muutamia päiviä etukäteen vapaaehtoisten leiriläisten voimin. Leirille saavuttaessa meitä odottaakin oikea partiokaupunki: loputtomien telttojen meri, kahviloita, kauppoja, bajamajoja, langaton nettiyhteys, leirikirkko, hauskaa tekemistä ja hymyileviä kasvoja. Oman lisänsä tuo yli 1 000 ulkomaista partiolaista. Suureiri on jokaisen partiouran kohokohta, oli sellaisella sitten ensimmäistä tai kuudetta kertaa. 

Syksyllä Roihu-vuosi laitetaan vielä pakettiin ikäkausien omien hillos-tapahtumien myötä.
. . .

Kasukka-ryhmissä Roihu-vuosi otettiin viikoilla 2 ja 3 innolla vastaan sytyttämällä yhdessä Roihu-vuoden liekki. Kovasta pakkastesta ja tuulesta huolimatta roihu saatiin kulkeutumaan kaikkien ryhmäläisten kautta jäälyhtyihin. Nyt Kalevan Suuntatytöt ja Kalevan Karhut ovat valmiina roihuamaan!

Kuvat: Minna ja Mikko Pihlajamäki

- Heidi