9. huhtikuuta 2018

QR-koodeja, köytöksiä ja solmuja


Aikuispartion kokous 25.3.2018


Osallistuimme Kasukka-aikuispartioon ensimmäistä kertaa - toinen meistä partioi ensimmäisen kerran ikinä ja toinen lähes parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Palmusunnuntain hengessä touhu alkoi munajahdilla Kalevan kirkon ympäristössä ja jatkui toisessa vaiheessa vielä sisällä kirkkotiloissa. Munat löytyivät qr-koodien avulla siten, että linkin välityksellä avautui valokuva, jonka perusteella kinderien olinpaikka paljastui. Kaikki saivat saalista :-D.

Sisällä harjoittelimme seuraavaksi köytöksiä. Ohjelmassa olivat pukkiköytös ja ristiköytös. Lisäksi tutuiksi tulivat köytökset aloittava tukkikytky ja lopettava siansorkka. Oppimiamme köytöksiä voi käyttää mm. erätoverissa, tikapuissa, rinkkatelineessä ja A-pukissa.
Köytösten jälkeen siirryimme solmujen saloihin. Harjoittelimme merimiessolmua, jalussolmua ja paalusolmua sekä kertasimme siansorkkaa. Harjoittelimme myös sitä, miten paalusolmun voi tehdä itsensä ympärille pelastauduttaessa esimerkiksi vedessä. Lisäksi opimme, että samojen solmujen tekemiseen on olemassa erilaisia tapoja - tarinoilla ja ilman.Lopuksi oli salainen lippuäänestys aikuispartion nimestä. Vahvimpana ehdotuksena oli nimi Norpat, jota sai joko kannattaa tai ehdottaa jotain muuta nimeä. Äänestyksen tulos julkistetaan myöhemmin.

Tällä kertaa talvinen sunnuntai-iltapäivä kului varsin toisenlaisissa merkeissä kuin tavallisesti: toisaalta tarjoutui hieno tilaisuus kurkistaa oman lapsen rakkaaseen harrastukseen vähän syvemmälle ja toisaalta samalla entiselle partiolaiselle mahdollisuus verestää hetki vanhoja partiomuistoja ja -taitoja. Seuraavalla kerralla mukana olisi kiva nähdä useampikin evp eli ei-vielä-partiolainen – ja oppia ehkä jokunen uusi nimikin!

- Tanja ja Saara
sudenpentujen äidit