16. lokakuuta 2016

Herkutellen

Seikkailija-joukkue Joutsenten retki ”Herkutellen luonnossa” Saarijärvellä 26.-28.8.2016


Retken ohjelma muodostui Retkikokki-taitomerkin suorittamisesta. Seikkailijat valmistivat kaikki ateriat joko nuotiolla tai ruokailukatoksen veturilla. Viikonlopun aikana ei nälkä kerinnyt kaihertamaan mahaa. Aterian päätteeksi myös hävitimme jätteet ekologisesti näreeseen. No missäs se näre on?


Retken menu

kana-kasvisnyytit 
suklaamannapuuroa
makkaralajitelma ja karamelliomenoita vaniljakermavaahdolla
kaltaisia ja vaahtokarkkia
tortilloja
lättyjä ja popcornia
mustikkapannukakkuja
nakkikeitto

































Ja oli retkellä syömisen lisäksi muutakin ohjelmaa:


Nuotiota sytytettiin retken aikana useaan kertaan. Välillä tuuli hieman vaikeutti hommaa.
Kanootit kannettiin ruokailukatoksesta rantaan.
Kanootin käsittelya harjoiteltiin pelaamalla kanoottipalloa.
Myös lipunnoston harjoitteluun navakka tuuli toi oman mausteensa.
Saunan lämmitykseen ja ruoanvalmistukseen tarvittiin polttopuita.
Metsään oli viety rasteja, jotka sitten GPS-laitteen avulla haettiin,
Saunan lämmityskin sujui mallikkaasti.
Joutsenten retkellä vieraili myös joutsenia.


A-pukilla yli Rakkarinojan...
... kukin omalla tyylillään.



Retkellä oli mukana:


- Minna
Kuvat: Minna Pihlajamäki